Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Алкарас продължава защитата на титлата си в Маями. Даниил Медведев също е на полуфинал

[post-views]
Алкарас продължава защитата на титлата си в Маями. Даниил Медведев също е на полуфинал

Поставеният под номер 1 в схемата на Мастърс 1000 тенис турнира в Маями Карлос Алкарас е на две победи от постигането на „Слънчев дубъл“ титли в Индиън Уелс и Маями, след като се класира за полуфиналите 

Испанецът Карлос Алкарассе справи с американеца Тейлър Фриц с 6:4, 6:2 за 79 минути игра и продължава защитата на трофея си в Маями от 2022 година.

Алкарас проби в откриващия гейм на срещата, която беше прекъсната от дъжд, и не позволи да бъде застигнат. В следващата част тийнейджърт отново направи брейк в първия гейм и се подсигури с още един за 5:2, след което затвори срещата на свое подаване с игра на нула. Карлос отрази и двете точки за пробив и постигна шест аса. Следващият съперник на Алкарас е №10 в схемата Яник Синер от Италия.

Карен Хачанов продължи с отличното си представяне на Мастърса в Маями. В среща от четвъртфиналите Хачанов надигра Франсиско Серундоло с убедителното 6:3,6:2.

Така в двубой за място на финала Карен Хачанов ще има за съперник Даниил Медведев, който надигра с 6:3, 7:5 американския квалификант Кристофър Юбенкс.

Медведев, който заема пето място в световната ранглиста, направи два пробива в първия сет, за да поведе след 6:3. 

Представителят на домакините загуби подаването си в 12-ия гейм на втората част, а Медведев приключи срещата след третия си мачбол.

27-годишният Даниил Медведев има 28 победи 3 поражения през настоящия сезон.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани