Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ВВВУ става център за комплексно авиационно образование

[post-views]
ВВВУ става център за комплексно авиационно образование

ВВВУ става център за комплексно авиационно образование
Фото Красимир МИТОВ

Започна работа първата международна курсантска седмица във ВВВУ „Георги Бенковски” – Долна Митрополия, организирана и ръководена от заместник-началникът на училището полковник Андриян Колев.

Форумът беше открит от заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска. „Като наследник и носител на пламъка, ентусиазма и заветите на първопроходците във военната авиация възстановеното преди 3 години Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ има амбицията да се превърне в авторитетен център за комплексно авиационно образование – за подготовката на висококвалифициран летателен и технически състав и на специалисти по ръководство на въздушното движение не само за нуждите на отбраната, но и за целия сектор за сигурност, за гражданската авиация и за авиационната индустрия и бизнеса“, посочи заместник-министърът на отбраната.

Участваха курсанти и студенти от военни училища и академии от Румъния, Гърция, Чешката република, Полша, Испания, Португалия и САЩ. За постигането на амбициите е необходима радикална модернизация на учебната база и пълна професионална сертификация на обучението по националните, европейските и международните стандарти, посочи Генчовска. „Съществен елемент от тази амбициозна политика на училището е активното му международно сътрудничество и отварянето му към регионалния образователен пазар“, посочи още заместник-министърът на отбраната.

Най-ново

Единична публикация

Избрани