Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

До дни доставят първия двигател за МиГ-29 от Полша

[post-views]
Майор Бисер Тодоров: Пестим милиони на държавата

Обществената поръчка, която е обявена, е за покупка на шест ремонтирани двигателя за МиГ-29, втора употреба. Това поясни министърът на отбраната Димитър Стоянов в интервю по Нова телевизия. Ще бъде обявена и нова обществена поръчка за ремонт на шест двигателя. До дни ще бъде доставен първият, а до края на април – вторият двигател от Полша.

Освен това, каза министърът, имаме две оферти за заместващи платформи. „Ще ги представим на Комисията по отбрана и ако парламентът реши с най-голямо удоволствие ще преминем към западни самолети”, допълни министър Стоянов.

Той категорично опроверга някои публични твърдения за броя на изправните самолети, които носят бойно дежурство. „Нито са два самолетите, нито военнослужещите в Граф Игнатиево стоят само на заплати, защото са от моя приятелски кръг. Това категорично не е вярно”, посочи министърът. Той отхвърли обвиненията в бездействие за състоянието на бойната ни авиация и посочи, че в мандата на служебното правителство е свършена много работа, за да се поддържа нейният ресурс. Министерският съвет не е взимал решение за изпращане на наши военнослужещи в Украйна, каза министърът на отбраната. „България подкрепя Украйна с това, с което може. Не може потенциалът на Българската армия да бъде сведен до нула”, категоричен беше той. Министър Стоянов подчерта, че страната ни следва общата политика на Европейския съюз по отношение на оказването на помощ на Украйна.

Най-ново

Единична публикация

Избрани