Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Артилеристи изпълниха 55 огневи задачи на „Победа“

[post-views]
Артилеристи изпълниха 55 огневи задачи на „Победа“

В тренировката на 20 самоходен артилерийски дивизион се включиха курсанити от НВУ.

Контролна тренировка по стрелба и управление огъня на артилерията с 23-мм вкладна цев на учебен център „Победа“ проведе 20 самоходен артилерийски дивизион, съобщават от формированието. Разчетите от дивизиона изпълниха 55 огневи задачи с обща оценка отличен.

На 30 март тренировката започна с топографско и географско ориентиране. Ръководителят майор Петър Атанасов създаде сложна тактическа обстановка, която изкара на преден план уменията на командирите на разчети за правилен избор на целите и вземане на оптимално решение за тяхното поразяване.

Артилеристи изпълниха 55 огневи задачи на „Победа“
Артилеристи изпълниха 55 огневи задачи на „Победа“

Най-голям интерес бе интересът при курсантите от НВУ ”Васил Левски“, които са на войскови стаж в дивизиона. Те участваха за първи път в стрелби с 23- мм вкладна цев, но, въпреки това, се включиха с голям ентусиазъм като командири на разчети. Желанието и изключителната мотивация им се отплатиха с отлични резултати. “3а мен това беше интересно и изключително полезно за бъдещата ми служба като офицер“, изрази своето възхищение курсант сержант Любослав Георгиев.

През втория ден тренировката продьлжи с още по-голяма динамика, като освен разчетите от дивизиона, в нея се включиха и бъдещите командири на разчети от модула за придобиване на военно – отчетна специалност. И отново резултатите бяха удовлетворителни и отлични.

Най-добре се представи ефр. Аврамов.  От военнослужещите от дивизиона, които участваха в тренировката, най – добра подготовка демонстрираха разчетите на сержант Митко Митков и младши сержант Янко Иванов.

Тренировката завърши с разбор. Майор Атанасов изрази задоволство от уверените действия на разчетите и постигнатите отлични резултати и отбеляза, че за пореден път артилеристите от дивизиона демонстрират своята висока подготовка при поразяване на цели с право мерене.

Най-ново

Единична публикация

Избрани