Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Граждани и известни личности ще чистят Борисовата градина на Цветница с „Пчелен мед за смет“

[post-views]
Граждани и известни личности ще чистят Борисовата градина на Цветница с „Пчелен мед за смет“

Олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева, певицата Ирина Флорин, граждани и гости на София ще участват в петото издание на инициативата „Пчелен мед за смет“ тази неделя, 9 април. Навръх християнския празник Цветница всички присъстващи в Борисовата градина ще могат да се включат в почистването на дребни отпадъци в парка, съобщават от парк-театър „Борисова градина“.

За участието си при предаването на събрания отпадък всеки получава символично бурканче с натурален мед. Целта на инициативата е отново да провокира гражданите да бъдат по-отговорни, активни и осъзнати за важността на чистата околна и градската среда, съобщават организаторите. Те очакват тази година да бъдат подобрени резултатите от миналогодишното издание на „Пчелен мед за смет“, когато само за няколко часа бяха събрани стотици килограми отпадъци, сред които фасове, пластмасови и стъклени бутилки, капачки, метални предмети, и много други.

 Участниците в инициативата ще се движат по различни маршрути, които обхващат всички алеи на парка, а на финала ще се събират пред сцената „Лятна естрада“ в Борисова градина. Всеки, предал най-малко 100 грама отпадъци, ще получи бурканче пчелен мед, а победители ще бъдат тези със събрани най-големи количества смет. Те ще вземат и парична награда.

На финала на събитието ще има награждаване и концерт на Ирина Флорин и Expose Team.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани