Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Изложба изследва човешкото влияние върху планетата по повод Деня на Земята

[post-views]
Изложба изследва човешкото влияние върху планетата по повод Деня на Земята

Изложба изследва човешкото влияние върху планетата по повод Деня на Земята
Снимка: Международно триенале на сценичния плакат – София

С изложба „Ние сме земята“ Международното триенале на сценичния плакат в София ще отбележи Деня на Земята на 22 април. Експозицията е синтез между плакат, бодиарт и фотография и ще бъде подредена в галерията на ул. „Оборище“ 5, съобщават организаторите.

Проектът „Ние сме земята“ е на Радослава Боор. Началото му е поставено през 2019 г. като лична творческа реакция, свързана с влиянието на човека върху планетата. Отделни части от серията са представяни в различни форуми за плакат по света в Перу, Финландия, Иран, Унгария и Украйна. Публиката в България е първата, която ще види колекцията в нейната цялост.

За премиерата в София, Боор  е подготвила нови визии, като използва лица на известни артисти и активисти, заснети от фотографа на проекта Милош Нешич (Сърбия). 

Акцията се осъществява по покана на Международното триенале на сценичния плакат и е част от едногодишната програма на триеналето „Плакатът – проекции и перспективи“, осъществена с финансовата подкрепа на национален фонд „Култура“.

В София изложбата ще продължи до 5 май, а след това ще бъде показана в Музея на земеделието в Прага, а по-късно – и в Брюксел.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани