Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Иван Иванов временно поема националите по вдигане за тежести

[post-views]
Иван Иванов временно поема националите по вдигане за тежести

Управителният съвет на Българската федерация по вдижане на тежести гласува на заседанието си днес веременен треньорски състав, който да води отбора на  европейското първенство в Ереван (Армения) от 15 до 23 април. Главен треньор ще бъде  Иван Иванов като ще му помагат личните треньори на състезателите – Кръстина Атанасова, Радослав Атанасов, Никола Колев, Пламен Братойчев, Борислав Налбантов.

Окончателният треньорски състав към БФВТ ще бъде обсъден и гласуван на общо събрание на сдружението на 31 май, след одобрение от УС, предложен на Треньорска комисия.

На заседанието беше утвърден окончателният състав на националните отбори за мъже и жени, които ще участват в първенството на Стария континент.

При жените България ще разчита на Бояна Костадинова и Рени Русева (45 кг), Магдалена Димитрова (49), Галя Шатова (59) и Джесика Иванова (+89).

При мъжете за отличията ще се борят  Ангел Русев и Дениз Данев (55), Иван Димов и Габриел Маринов (61), Валентин Генчев и Диан Пампорджиев (67), Божидар Андреев (73), Карлос Насар (89) и Васил Маринов (109).

Днешното заседание на УС на Българската федерация по вдигане на тежести бе първо след вписването на Ариф Маджид за президент. На заседанието присъстваха членовете на УС – Ариф Маджид, Иван Иванов, Кирил Панайoтов, Антон Коджабашев и Живко Архондев.

За изясняване на актуалното финансово състояние на централата членовете на УС решиха да бъде извършен независим финансов одит за периода от 01.01.2021 година до 23.03.2023. На следващото общо събрание в края на май ще бъде предложен за гласуване и финансовият отчет на федерацията заедно с доклада на одитора. Тогава ще бъде приет и бюджетът на БФВТ за тази година. На около 400 000 лева възлизат дълговете на федерацията по предварителни данни.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани