Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ново развитие по казуса Тръмп – бившият президент на САЩ съди адвоката си

[post-views]
Доналд Тръмп и две от децата му се съгласиха да дадат показания по щатско разследване за бизнес практиките на компанията им

В неочаквана посока пое казусът за финансовите измами на Доналд Тръмп.  Той заведе дело срещу бившия си адвокат Майкъл Коен. Бившият американски президент съди юриста за нарушаване на сключения между тях договор.

Майкъл Коен е нарушил ангажимента си да действа в интерес на клиента си, заяви Доналд Тръмп и обяви, че търси от бившия си адвокат обезщетение на стойност 500 млн. щатски долара.

Решението за това идва след поредица от яростни атаки на приближени до бившия президент срещу Коен, който е ключов свидетел по делото срещу самия Тръмп, което се води в Ню Йорк.

Припомняме, че миналата седмица съдът в Манхатън повдигна обвинение за дестки финансови измами срещу бизнесмена и бивш президент, по което го грозят над 130 години затвор. Основна точка по обвинението е подкупът, който Коен дава от името на Тръмп на актриса от филми за възрастни, за да не опетнява името на кандидата за президент през 2016 г. – действие, което само по себе си не е престъпление, но има проблем при осчетоводяването на разхода.

Майкъл Коен е довереник на Доналд Тръмп повече от десетилетие. Двамата влязоха в конфликт след изборите през 2016 г., когато започна разследването срещу част от екипа на Тръмп. Две години по-късно, след като се призна за виновен, Коен беше осъден за измама и финансови нарушения при организирането на кандидат-президентската кампания.

Сега Тръмп обвинява бившия си адвокат, че е направил „егоистични и злонамерени изявления срещу клиента си, неговото семейство и бизнеса му“ – теза, която според екипа на Коен ще падне в съда.

Най-ново

Единична публикация

Избрани