Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лион излъга Тулуза в Лига 1

[post-views]
Лион излъга Тулуза в Лига 1

Олимпик Лион се наложи над Тулуза с 2:1 като гост в двубой от 31-ия кръг във френската Лига 1. Александър Лаказате даде аванс на „хлапетата“ в 34-ата минута от дузпа, а три по-късно Закария Абухал изравни. Логан Коща си вкара автогол в самия край на двубоя, с което Лион успя да спечели трите точки.

След този успех Олимпик Лион се изкачва до 6-о място в Лига 1 с актив от 50 точки, докато Тулуза е на 12-а позиция с 38 пункта.

Двубоят започна с натиск от страна на гостите. В 34-ата минута Лион получи правото да изпълни дузпа, въпреки че до преди това не стигнал до нищо интересно пред вратата, пазена от Максим Дюп. Александър Лаказет се нае с изпълнението на 11-метровия наказателен удар и реализира.

Три минути по-късно след рикошет в наказателното поле на Лион, Закария Абухал засече топката в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Антони Лопес, за да изравни резултата.

Олимпик Лион започна по-силно второто полувреме. В 66-ата минута Корентен Толисо навлезе в наказателното поле и шутира, но право в напречната греда на вратата на Тулуза.

Две минути преди края на редовното време в опита си да изчисти Логан Коща от Тулуза прати топката в собствената си врата, а голът бе с цената на три точки за Олимпик Лион, който записва трета поредна победа в Лига 1.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани