Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Турция ще унищожи терористичните лагери в Северен Ирак

[post-views]
Турция се е изкачила на осмо място в годишната класация на най-силните армии в света

Турция е решена да унищожи терористичните лагери в Северен Ирак, заяви турският министър на отбраната Хулуси Акар, цитиран от Анадолската агенция.

Той заяви, че турските въоръжени сили продължават системната и успешна борба срещу тероризма както в страната, така и извън нея.

„Ние ще унищожим терористичните лагери в Северен Ирак. Решени сме на всичко по този въпрос. Няма значение кой стои зад тях (терористите) или с какво са оборудвани – с хеликоптери, самолети, оръжия или пари. Нищо няма да ни спре, докато не осигурим безопасността на 85 млн. турски граждани и не избавим народа си от чумата, която тормози страната вече 40 години“, увери Акар.

Министърът обърна внимание на факта, че турските военни са унищожили терористичен коридор, който е бил планиран да бъде създаден в Северна Сирия, близо до южните граници на Турция.

„Ние нямаме проблем с ничия религия, етническа принадлежност или вероизповедание. Нашата единствена цел са терористите. Не приемаме флиртуването с терористите и тези, които им сътрудничат“, заяви Акар.

Източник: БГНЕС

Най-ново

Единична публикация

Избрани