Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Евгений Пригожин: Синът на Песков воюва в Украйна редом с бойците от „Вагнер“

[post-views]
До средата на май ЧВК „Вагнер“ планира да наеме още 30 000 бойци, каза собственикът Пригожин

Синът на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков е воювал в Украйна редом с бойците от частната военна компания „Вагнер“, каза Евгений Пригожин, ръководител на паравоенната организация, предаде ДПА.

Пригожин разказа, че е бил потърсен лично от Песков, за да обсъди с него изпращането на сина си в някоя от зоните на военните действия в Украйна.

Ръководителят на частната военна компания е посъветвал говорителя на Кремъл да не изпраща сина си в редовната армия, която Пригожин многократно критикува заради лошата ѝ екипировка и проблемите с обучението и ръководството.

Синът на Песков – Николай Песков, който дълго време е живял във Великобритания, разказва в интервю за руския в. „Комсомолская правда“, че счита службата за свой дълг, допълва ДПА.

Вестникът публикува и снимка на 33-годишния мъж, облечен в униформа. Освен това Николай Песков споделя пред изданието, че е получил медал.

Според някои критици обаче липсват доказателства за включването му във военните действия в Украйна, отбелязва ДПА.

Пригожин заяви, че Николай Песков е служил като артилерист в източната част на Луганска област под друго име, след като е преминал триседмична военна подготовка. Шефът на „Вагнер“ похвали военната служба на младия мъж като образцова.

Децата на повечето представители на руския елит гледат да се измъкнат от военна служба и „родителите им ги крият“, допълни Пригожин. Наследниците на водещи фигури в Русия са изпратени в университети, с което се освобождават от военна служба, докато децата на обикновени работници умират във войната, каза още ръководителят на частната военна компания.

Пригожин не представи никакви доказателства, че синът на Дмитрий Песков участва във военните действия в Украйна. „Само аз и началникът на кадровата служба знаехме за това“, казва той. „Николай Песков прояви смелост и героизъм, също както и всички останали“, подчерта Пригожин.

Песков-младши в момента е в отпуск след шестмесечна служба, каза още шефът на „Вагнер“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани