Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Манчестър Сити отново начело в Англия

[post-views]
Манчестър Сити отново начело в Англия

Отборът на Манчестър Сити продължи победния си ход, като се наложи над Фулъм с 2:1 при гостуването си. Ерлинг Холанд вкара още в началото на мача 34-ия си гол във Висшата лига от дузпа. Карлос Винисиус успя да изравни за тима от Лондон, но Хулиан Алварес отново върна преднината на „гражданите“ преди почивката. Тимът на Пеп Гуардиола запази аванса си след почивката. Със спечелените три точки Манчестър Сити излезе на първо място в класирането, но вече има точка повече от Арсенал, както и мач по-малко от „артилеристите“.

Тимът на Манчестър Юнайтед също постигна много важен успех, като се наложи над намиращия се в отлична форма Астън Вила с 1:0. Единственото попадение за „червените“ дяволи вкара Бруно Фернандеш в края на първото полувреме. Юнайтед се утвърди на четвъртото място в подреждането, като отвори вече сериозна разлита от петия Тотнъм. Астън Вила остава на шеста позиция, но може да бъде изпреварен от Ливърпул.

Съставът на Нюкасъл също доказа силната си фома, като победи последния Саутхямптън с 3:1 като домакин. „Свраките“ стигнаха до успеха трудно, като първата част завърши с аванс от 1:0 за гостите след гол на Стюърт Армстронг. Калъм Уилсън успя да изравни десет минути след почивката, а в края на мача с автогол на Тео Уолкът и ново попадение на Уилсън Нюкасъл стигна до трите точки. „Светците“ изглеждат обречени на изпадане в Чемпиъншип.

А Борнемут се наложи убедително над Лийдс с 4:1. По този начин тимът се откъсна вече на 10 точки от опасната зона, докато Лийдс все още е сериозно застрашен от изпадане. Джеферсън Лерма вкара два бързи гола за „черешките“, преди Патрик Бамфорд да намали резултата. През второто полувреме Доминик Соланке вкара трети гол за Борнемут, а в добавеното време на мача Антоан Семеньо оформи крайното 4:1.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани