Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Салернитана спря Наполи за титлата в Италия

[post-views]
Салернитана спря Наполи за титлата в Италия

Партито за първата шампионска титла на Наполи в калчото от 33 години насам се отлага поне със седмица, след като тимът от Южна Италия завърши само 1:1 на собствен терен със съседите от Салернитана.

Матиас Оливейра прати топката в мрежата на Салернитана в 62-ата минута с глава, за да хвърли препълнения стадион Диего Марадона в делириум. Топката за гола беше прибрана като сувенир, хора от щаба нахлуха на терена да се радват. Но 6 минути преди края на редовното време Булайе Дия изравни след подаване на Григорис Кастаньос.

Така Наполи събира 79 точки след 32 кръга, следван от Лацио с 61, Ювентус с 59 и три състава с по 57: Интер, Милан и Рома. Гостите от Салерно добавиха още един пункт и вече имат 33, доста по-спокойно нареждащи се на 14-о място.

Иначе домакините бяха много активни от самото начало и в първите 66 секунди на два пъти Виктор Осимен можеше да се разпише, като в първата ситуация стреляйки с глава, близо до страничната греда при подаване на Ирвинг Лосано. След това още един негов удар от въздуха беше отразен от вратаря Гилермо Очоа.

Опитният мексикански страж продължи с геройствата и отрази изстрели на Андре Франк Замбо Ангиса, както и един остър шут на грузинската ракета Квича Кварацкхелия, излязът над напречната греда.

Началото на второто полувреме не беше по-различно и Пьотър Жиелински беше отказан от Очоа, за да се стигне до първия гол в мача, отприщил неистова радост по трибуните. Елиф Елмас можеше да затвърди аванса с втори гол, но изстрелът му беше анемичен и Очоа легна до гредата, за да спаси. Но Салернитана нямаше намерение да участва като допълнение в партито и благодарение на мощния изстрел на Булайе Диа в горния ъгъл на Алекс Мерет се стигна до 1:1.

Резултатите от изиграните до момента други три мача:

Интер – Лацио     3:1

Кремонезе – Верона     1:1

Сасуоло – Емполи     2:1

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани