Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Наградиха членове на военно-патриотичните организации

[post-views]
Наградиха членове на военно-патриотичните организации

Сред отличените бяха 103-годишни ветерани от Втората световна война.

Министърът на отбраната Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов наградиха днес 36 представители на военно-патриотичните организации. Церемонията се проведе в МО по повод предстоящия Ден на храбростта и празник на Българската армия – 6 май. Сред отличените бяха 103-годишните ветерани от Втората световна война Тодор Шейтанов, Петър Кривошиев и Ахмед Льотев, както и 98-годишният фронтовак от Дравската епопея майор от запаса Тодор Андонов.

С тези заслужени награди, макар и символични, МО изказва своята благодарност за неуморният ви труд за развитие на военно-патриотичното възпитание, за споделената ви експертиза и житейски опит за решаването сложни казуси и предизвикателства, каза министър Стоянов в поздравлението си към офицерите и сержантите от запаса и резерва, ветераните, военноинвалидите и военнопострадалите. Лично аз, продължи той, се гордея с такива учители, достойни за подражание. За днешното състояние на Българската армия не вие трябва да се срамувате, а онези политици, които ни внушаваха, че друг ще ни пази, че не е нужна армия, оборудвана с високо технологично оръжие, подчерта министърът. Същите тези политици, допълни той, говорят за ръждясали доспехи, с които е въоръжена армията. Но нека им напомним, че тези доспехи бяха поддържани и продължават да се поддържат, благодарение на вашите усилия и на усилията на тези, които вие сте учили, посочи министърът в думите си на благодарност към участниците в церемонията. Българската армия ще продължи да се модернизира и аз вярвам, заяви той, че всяко военно и политическо ръководство и занапред ще работи открито и честно в тази насока и няма да пренебрегне вашата експертиза.

Със службата и работата си в Българската армия вие бяхте и продължавате да бъдете пример и еталон за достойно изпълнен дълг, каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов в обръщението си към членовете на военно-патриотичните организации. Той подчерта, че те са дали максимума от себе си за гарантиране на сигурността и отбраната на Република България. Уважение заслужават и сегашните им усилия по защита правата на членовете на организациите и участието им в обществения живот на страната, особено по отношение на развитието на Българската армия, каза началникът на отбраната. Той им благодари за дейността по опазване на военната история и паметта на героите, оцени високо активното ви участие в много родолюбиви инициативи рамо до рамо с днешните мъже и жени с пагони. И завърши така: „Ние сме поели щафетата от вас, държим я здраво и ще я предадем на тези след нас, за да гарантираме по-нататъшното успешно развитие на Българската армия!“

Положителни и обнадеждаващи са резултатите от съвместната ни работа, каза председателят на Общинската организация на СОСЗР в Пловдив майор от запаса Веселин Станев, който благодари от името на наградените за вниманието от страна на министъра и началника на отбраната. Разбира се, посочи той, имаме още много резерви и нереализирани възможности, което, с вашата подкрепа, ще ни помогне да постигнем нови резултати.

Наградиха членове на военно-патриотичните организации
Наградиха членове на военно-патриотичните организации

В церемонията по награждаването участваха още заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска, началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Владко Владов, заместник-началниците на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков и генерал-лейтенант Михаил Попов, командирът на СКС генерал-майор Валери Цолов, заместник-командирът на Сухопътни войски бригаден генерал Николай Караиванов, командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров, командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев, началникът на Военна академия „Георги С. Раковски“ генерал-майор Тодор Дочев, директорът на дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание“ генерал-лейтенант от запаса Димитър Илиев, други генерали, служители от администрацията на МО, председатели и заместник-председатели на военно-патриотични организации.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани