Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЦСКА надви Левски, Балкан и Черноморец взеха победи, а Рилски спортист загуби от Академик Пловдив за старт на четвъртфиналите в НБЛ

[post-views]
ЦСКА надви Левски, Балкан и Черноморец взеха победи, а Рилски спортист загуби от Академик Пловдив за старт на четвъртфиналите в НБЛ

В София ЦСКА се справи с Левски с 94:77 точки като домакин в повторение на финала за Купата на България, в който през март триумфираха „сините“. Вторият двубой ще се играе на 5 май (петък) в зала „Универсиада“. Ако се стигне до трети, той ще се проведе на 8 май.

След равностойна първа четвърт „червените“ установиха превъзходство в борбата под коша (36-25), бяха по-ефективни при стрелбата и постепенно увеличаваха преднината си до края на мача. На почивката те водеха с 47:37, а след третата част резултатът бе 73:54. Най-голямата разлика достигна 27 точки в последния период.

Лидерът в редовния сезон Рилски спортист отстъпи пред осмия в класирането Академик Пловдив със 76:79 точки като домакин в Самоков и ще трябва да гони победа в зала „Сила“ в Пловдив на 5 май, за да се спаси от ранно отпадане. Двата състава направиха оспорван сблъсък, в който най-голямата разлика не надвиши 11 точки.

Шампионът Балкан (Ботевград) постигна домакински успех над Берое с 89:78 точки Вторият двубой ще се проведе на 5 май в зала „Общинска“ в Стара Загора. Първото полувреме бе сравнително равностойно, като домакините имаха 2 точки аванс след 20 минути игра – 40:38. Балкан обаче бе категоричен в третата част и поведе със 73:53, а въпреки по-силната последна част за Берое, ботевградчани не изпуснаха водачеството.

В Бургас Черноморец преодоля Спартак Плевен с 89:70 точки също в първа среща от четвъртфиналната серия, а вторият мач ще се играе на 5 май в зала „Балканстрой“. Гостите започнаха много силно и дръпнаха с 15 точки в един момент, но Черноморец се доближи до 17:19 след 10 минути игра. До почивката домакините обърнаха и поведоха с 40:33, а в третата част увеличиха още аванса си до 60:46. Баскетболистите на Спартак не успяха да се противопоставят на противника до края на мача, а най-голямата разлика стигна 24 точки.

Най-ново

Единична публикация

Избрани