Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сухопътните войски с титла по дуелна и щафетна стрелба

[post-views]
Сухопътните войски с титла по дуелна и щафетна стрелба

Отборът на Сухопътни войски (СВ) стана комплексен шампион от завършилото Държавно военно първенство по дуелна и щафетна стрелба. На второ и трето място се наредиха, съответно съставите на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) и Военноморските сили (ВМС).
Домакин на надпреварата тази година бе Втора Тунджанска механизирана бригада, а на полигона на старт застанаха представители на девет отбора. В първата дисциплина – щафетна стрелба, титлата бе за тима на Сухопътните войски, който събра актив от 426 точки. Втората позиция бе за представителите на НВУ „Васил Левски“, които приключиха също с 426 точки, трети пък е отборът на СКСО – отново с актив от 426 точки. Такова класиране с еднакъв брой точки се случи за първи път в историята на държавните шампионати по дуелна и щафетна стрелба. По тази причина съставите проведоха бараж за определяне на местата в призовата тройка.
В дисциплината дуелна стрелба първи се класира тимът на СВ – 10 точки. Следват СКСО – 8 точки, и ВМС – 7 точки. Медалистите бяха наградени от заместник-командира на Втора Тунджанска механизирана бригада полковник Емил Симеонов.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани