Информационен център на Министерство на oтбраната

Министърът на отбраната Димитър Стоянов: Българската армия остава пример и опора на обществото

Министърът на отбраната Димитър Стоянов: Българската армия остава пример и опора на обществото

Министърът на отбраната Димитър Стоянов: Българската армия остава пример и опора на обществото
Фото Николета РАЙДОВСКА

Отличия за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения и принос към отбраната на страната бяха връчени на официална церемония по повод на Деня на храбростта и празник на Българската армия. Церемонията се проведе в зала „Тържествена“ на Министерството на отбраната. Военнослужещи от Българската армия и цивилни служители бяха наградени с различни отличия на Министерството на отбраната – почетен знак „Свети Георги“, III степен за офицери, наградни знаци „За доблестна служба“, „За отлична служба“, „За вярна служба под знамената“, предметни награди и грамоти.

„Българската армия остава пример и опора на обществото. Благодарение на Вас нашата институция се ползва с висок обществен авторитет. Българският народ вярва във вас, в своята армия и това се дължи на доблестния труд, който ежедневно полагате, каза министърът на отбраната Димитър Стоянов към наградените от него и от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов по повод на Деня на храбростта.

„През цялата година армията бе по полигоните, по бойните постове. По суша, въздух и вода се изпълниха огромен обем задачи по мисия „Отбрана“. На наша територия и с наше участие бе създадена многонационална бойна група в отговор на променената среда на сигурност“, заяви в приветствието си началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Той отбеляза също и помощта, която военнослужещите са оказали на местната власт и гражданите за преодоляването на кризи от различен характер, като подчерта наводненията в Карловско, множеството донорски ситуации, пожари и медицински евакуации.

В слово отговор от името на наградените полковник Юлиян Петров, заместник-началник на щаба по ресурсите в Съвместното командване на силите, изказа благодарност на политическото и военното ръководство.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top