Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Производители от цялата страна ще се включат в 12-ия Фестивал на виното розе в Казанлък

[post-views]
Производители от цялата страна ще се включат в 12-ия Фестивал на виното розе в Казанлък

Общо 50 производители от всички краища на България ще вземат участие във Фестивала на виното розе, който ще се състои в Казанлък на 3 и 4 юни, съобщават организаторите. Това е 12-ото издание на фестивала, в чиято програма са включени национален конкурс за най-добро вино розе „Златен киликс“, търговско изложение на утвърдени и нови винопроизводители от страната и чужбина и гурме зона, която предлага на посетителите иновативна храна, натурална козметика и продукти, които допълват виното и неговите производни. 

Съорганизатори са Народно читалище „Искра – 1860“ и Община Казанлък, а специален гост на тържественото връчване на наградите на 3 юни ще бъде Негово превъзходителство Нарахира Хироши, извънреден и пълномощен посланик на Япония в Република България.

В тазгодишното изложение ще се включат както добре познати на казанлъшката публика производители като изба Марян от Елена, Руевит Естейт и Гулбанис Уайн, изба Афузов от Сливен, Братя Минкови-Карнобат, Едоардо Миролио-Еленово, Катаржина, новозагорците Анжелус Естейт, Реалити био вино от Добрич, Бибендум с Винарна Дамяница, Винарско имение Санта Сара, Винарна Тохун, Винарна Рокс уайнъри на Снежана Мутафчийска, Винарска изба Вила Юстина, семейна Винарна Тополово и Шато Копса, изба Ноя от Троян, Джинвира и Богдая Естейт, Витус Маринови и Царина.

Освен вече познатите, във фестивала ще се включат и нови участници, като малките семейни винени изби Камея, Върбовка, Типченица, винарна Сарандиев, изба Димитровче, Тракия Естейт изба Гранит, винарска изба Димитрови Асеновград, органичното вино Траките и първите успешни вина на Тера Дивайн Хасково. Организаторите посочват още, че едни от важните гости тази година са Тера Тангра, Винарна Братанови, Вила Басарея и винарска изба Коларово, Росалеа и Бисанте, Малката звезда и Заара Естейт, Вила Мелник, както и артистичният пловдивски Двор №1.

В изложението ще бъдат показани и щандовете с Царските деликатеси на шеф Радичев, Еленските мезетата на Трухчевата къща, млечните продукти Ралица Милк на Булдекс, козето сирене и млечни продукти на местната Мандра и козеферма Бруков. В гурме зоната тази година също ще бъдат представени нови продукти като Gracia Rose – веган напитка с Роза Дамасцена, както и домашни млечни и местни продукти без консерванти на младите фермери от Мезенце.бг, а чехкинята Ивона Покорна ще предлага на посетителите коктейли, лимонади и други напитки в „Гастробар“. В изложението ще се включат още Винпром Троян, Пламен Калинов и Арониада Агро и Роузи водка.

Както БТА съобщи, 12-ят Фестивал на виното розе е част от програмата на юбилейния 120-и Празник на розата в Казанлък. В празничната програма са включени редица разнообразни събития. Кулминационните дни са 2, 3 и 4 юни, а специални гости на тазгодишното юбилейно издание са групата Бoney M. Xperience и румънската поп звезда Инна.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани