Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кремъл заяви, че руските специални служби следят дейностите на западните разузнавателни агенции, по повод на видео, публикувано от ЦРУ

[post-views]
Кремъл заяви, че руските специални служби следят дейностите на западните разузнавателни агенции, по повод на видео, публикувано от ЦРУ

В свои коментари, относно публикувано в „ЮТюб“ видео, насърчаващо руснаците да се свържат с американското Централно разузнавателно управление (ЦРУ), Кремъл днес заяви, че собствените му специални служби следят западните разузнавателни дейности, предаде Ройтерс.

Краткото видео на руски език, озаглавено „Защо се свързах с ЦРУ: моето решение“, се появи на официалния канал на ЦРУ в „ЮТюб“.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че не му е обърнал внимание, но добави, че е убеден, „че нашите специални служби наблюдават това пространство по необходимия начин“.

„Всички ние знаем много добре, че ЦРУ и другите западни разузнавателни служби не отслабват своята активност на територията на нашата страна“, каза още Песков.

ЦРУ се опитва да вербува руснаци и чрез публикуването на пропагандни видеоклипове в приложението „Телеграм“, предаде ТАСС. Служителите на американското разузнаване създали канал в приложението. В публикация в него вчера те заявяват, че „за първи път ЦРУ е установило присъствие в „Телеграм“, за да се свърже с онези, които смятат, че е необходимо да сътрудничат на управлението“.

В канала в „Телеграм“ било публикувано и пропагандно видео на руски език. В съобщението се посочва, че службата е особено заинтересована от получаването на информация „за икономиката или висшето ръководство на Руската федерация“.

Служители от ЦРУ вчера потвърдиха пред репортери на американската телевизия Си Ен Ен, че очакват да получат от руснаците „информация, от която се нуждаят Съединените щати“, чрез публикуване на съобщения и видеоклипове в „Телеграм“ и социалните медии.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани