Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Съвместно учение на територията на община Горна Оряховица

[post-views]
Съвместно учение на територията на община Горна Оряховица

       Днес, 16 май, в района на 59-ти батальон за ЯХБЗ и Е – град Горна Оряховица, се проведе съвместно учение с военнослужещи от  личния състав и техника МАЯК и АРС- 14 на батальона и структури на Единната спасителна система на територията на община Горна Оряховица, организирано от община Горна Оряховица.

      В съвместното учение взеха участие органите на ПБЗН от РДПБЗН – В.Търново, РУ Горна Оряховица, отряд БЧК към СУ „Вичо Грънчаров“ – Горна Оряховица, доброволно формирование към община Горна Оряховица и екип на СМП- Горна  Оряховица.

      Ръководители на учението бяха командирът на 59 -ти батальон за ЯХБЗ и Е и началникът на сектор ПГСД главен инспектор  Станко Лазов.

Съвместно учение на територията на община Горна Оряховица

      На учебното поле се изпълниха задачи по оповестяване на личния състав при възникване на аварии в промишлеността с изтичане на токсични вещества, евакуация на пострадали и оказване на първа помощ.

По време на учението беше извършено и химическо разузнаване в заразените зони и изпълнени задачи по обеззаразяване на пътища и стационарни обекти.

Източник: landforce.armf.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани