Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

До 2029 г. е програмният период, в който трябва да изградим магистрала „Струма“, каза министър Иван Шишков

[post-views]
До 2029 г. е програмният период, в който трябва да изградим магистрала „Струма“, каза министър Иван Шишков

Ако до края на май не бяхме започнали този участък, това означаваше да върнем процедурата три години назад и почти да се лишим от възможността да бъде изградена магистрала „Струма“ в този участък, и да загубим пари. Това обясни в предаването „Тази сутрин“ на бТВ служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков.

До 2029 г. е програмният период, в който трябва да изградим магистралата, посочи той. Темата беше не къде ще мине магистралата, а ще има ли или няма да има магистрала „Струма“ на практика, каза още Иван Шишков.

Вчера министърът на регионалното развитие даде началото на доизграждането на пътния  възел „Кресна“ и връзките към него, част от лот 3.2 на магистрала „Струма“, докато местни жители и екоорганизации протестираха.

Пътният възел се изгражда законно, с разрешение за строеж. Министерството на околната среда и водите е съгласувало подробния устройствен план, обясни днес Иван Шишков. Към този момент не е коментирано по никакъв начин и не съм се ангажирал, и никой не може да каже откъде ще мине трасето на магистралата, отбеляза той.

За нас са изключително важни екологията и пътната безопасност, увери Иван Шишков.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани