Информационен център на Министерство на oтбраната

От Командния колеж на Ирак проявят интерес към нашата военна академия

От Командния колеж на Ирак проявят интерес към нашата военна академия

От Командния колеж на Ирак  проявят интерес към нашата военна академия

Представители от Командния колеж на Ирак посетиха Военна академия „Г. С. Раковски“ по програма DEEP на НАТО. Началникът на Академията генерал-майор Тодор Дочев приветства гостите, ръководени от генерал-майор Ал-Джанаби – декан на Командния колеж и бригаден генерал Ал-Гашийм – командир на Крилото за подготовка и задължения на личния състав. Делегацията беше придружена от господин Томас Рой – координатор на DEEP в Ирак, съобщават от учебното заведение.

На гостите беше представен брифинг за мисията, структурата, задачите и дейността на Военна академия от полк. проф. д-р Георги Димов – декан на факултет „Национална сигурност и отбрана“ в Академията.

Делегацията посети комплекс „Царски зали“ и се запозна с историята и културно-историческите забележителности на Академията, представени от главен асистент д-р Боян Жеков от научна секция „Военноисторически изследвания“ на Институт „Перспективни изследвания за отбраната“.

 От своя страна генерал-майор Ал-Джанаби благодари за доброто посрещане и вписа своите впечатления в Почетната книга на Академията. Последва размяна на протоколни подаръци и обща снимка за спомен.

Визити като настоящата са крачка към насърчаване на взаимното разбирателство, сътрудничеството и оперативната съвместимост между държавите, армиите и военно-образователните институции на Република Ирак и Република България.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top