Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Погребението на Елизабет Втора е струвало 162 милиона паунда

[post-views]

Погребението на британската кралица Елизабет Втора и събитията по време на периода на национален траур са стрували на правителството около 162 милиона паунда, съобщиха от министерството на финансите.

Държавното погребение на Елизабет Втора се състоя на 19 септември – 11 дни след нейната кончина. През този период на национален траур стотици хиляди посетиха Уестминстър, където ковчегът с тленните ѝ останки бе изложен за поклонение.

Основната част от сумата е била осигурена от министерството на вътрешните работи – 74 милиона, и от министерството на културата, медиите и спорта – 57 милиона паунда.

Джон Глен, главен секретар на министерството на финансите, заяви, че приоритетът на правителството по това време е бил да се увери, че събитията протичат гладко и с необходимото достойнство, като в същото време се гарантира безопасността и сигурността на обществеността.

По време на поколението се изви огромна опашки от опечалени, като на моменти хората чакаха по 24 часа докато стигнат до ковчега при изключително ниски температури за сезона, а дължината на опашката достигна 11 километра.

Тогава полицията заяви, че това вероятно е най-голямата операция по рода си за безпроблемното протичане на погребалните и траурните церемонии.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Виж още

Избрани