Информационен център на Министерство на oтбраната

Артилеристи трупат знания, придобиват военно – отчетна специалност

Артилеристи трупат знания, придобиват военно - отчетна специалност

Артилеристи трупат знания, придобиват военно - отчетна специалност

В 20 самоходен артилерийски дивизион – Ямбол, се проведе обучение – втори модул, за придобиване на военно – отчетна специалност, съобщават от формированието.  В продължение на два месеца първоначални знания, като артилеристи, свързочници, топогеодезисти и разузнавачи придобиха 8 военнослужещи от дивизиона.

Под ръководството на лейтенант Николай Стефанов, старши сержант Иван Стойков, сержант Тодор Русев, сержант Георги Георгиев и младши сержант Диана Митева обучаемите ежедневно трупаха знания, както в учебните кабинети, така и в хода на практическите занятия на учебното поле.

На 17 май комисия с председател капитан Стефан Тумбарков проведе изпити за завършване на курса на обучение, на който 5 от 8 военнослужещи постигнаха отлични оценки. Със заповед на командира на дивизиона бяха награден редник Дарина Димитрова, редник Мария Бинева, редник Живка Неделчева, редник Павлин Стоянов и редник Миланка Митева.

Постигнатите отлични резултати са критерий за съзнателното отношение и добрата подготовка, както на ръководителите, така и на обучаемите от 20 самоходен артилерийски дивизион, посочват от формированието и завършват дописката си така “Веднъж 20-ти, завинаги 20-ти!”

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top