Информационен център на Министерство на oтбраната

Еврика! Успешни българи: Йорданка Ламбова

Еврика! Успешни българи: Йорданка Ламбова

Даваш всичко от себе си и знаеш, че винаги може и повече – за да я има България.

Те е последен курс в Националния военен университет в Шумен, специалност алтилерия, ПВД и КИС и е носителка на именната стипендия “Джон Атанасов” на фондация “Еврика” за 2022-2023 г. Като курсант 5-ти курс отговаря за останалите момичета във факултета. Държи на професионалната си подготовка, но в свободното си време обича да украсява не само себе си, но и различни предмети – чаши, чинии…

Според нея “Трябва днес да даваме най-доброто от себе си във всяко нещо, което правим”. А грешките “не са грешки, те са нашият опит и нашето минало, което ни изгражда днес такива, каквито сме.”

От майка си е научила, че няма “не мога!” и че най-важното са корените, семейството. И още – че както обичаш семейството, така трябва да обичаш и държавата си. “Много е важно хората да чувстват сигурност в нея. А за да има силна държава, трябва да има силна армия.” казва Йорданка, и продължава: “За да си офицер от българската армия, трябва да обичаш Родината си. От там се тръгва. Това е изконното. Даваш всичко от себе си и знаеш, че винаги може и повече – за да я има България.”

Източник: bnr.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top