Информационен център на Министерство на oтбраната

Япония обяви, че въвежда допълнителни санкции срещу Русия във връзка с решенията на Г-7

Япония обяви, че въвежда допълнителни санкции срещу Русия във връзка с решенията на Г-7

Япония ще въведе допълнителни санкции срещу Русия, след като на срещата си в Хирошима лидерите от Г-7 решиха да засилят наказателните мерки срещу Москва заради нахлуването на руските сили в Украйна, заяви днес главният секретар на японското правителство Хирокадзу Мацуно, цитиран от Ройтерс.

Освен това Мацуно, който е главният говорител на правителството, разкритикува разполагането на тактически ядрени оръжия от Русия в Беларус, като каза, че това още повече ще усложни ситуацията с войната в Украйна.

“В качеството ни на единствената страна в света, срещу която са били извършвани ядрени бомбардировки във военно време, никога няма да приемем ядрените заплахи на Русия, а още по-малко – употребата на ядрени оръжия”, изтъкна Мацуно на редовна пресконференция.

Япония, като действа в координация с останалите страни от Г-7, ще замрази авоарите на 78 организации и 17 физически лица в Русия.

Освен това Япония планира да забрани доставката на строителни и инженерни услуги на Русия, като се очаква детайлите на мярката да бъдат обявени на по-късна дата, се казва в изявление на министерството на търговията.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top