Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Горещо лято започва по полигоните

[post-views]
Брой 21 (2023)

Серията от учения се провеждат по тема „Отбрана“ и са по единен фиктивен сценарий

Горещо лято започва по полигоните

В периода април–юни 2023 г. се провежда на серия от многонационални, свързани учения с висока видимост, обединени под наименованието Defender 23. Ученията се ръководят от Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа и Африка. Те се провеждат по тема „Отбрана“ и са по единен фиктивен сценарий, който кореспондира със съвременната среда за сигурност. Провеждат се в три последователни фази. Първата фаза е възпираща, под общото наименование Swift Response 23, втората фаза е вземането на инициативата с наименование Immediate Response 23 и третата фаза е по възстановяване на териториалната цялост на Алианса под наименованието Saber Guardian 23.

На учебен полигон „Ново село” започна тактическото учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23“ на тема „Отбрана на механизиран батальон в първия ешелон на механизирана бригада“.

Основната цел е да се повиши подготовката на участниците в многонационална среда за провеждане на отбранителни действия.

На учебен полигон „Корен“ започна батальонното тактическо учение с бойни стрелби „Пирински страж-23“, едно от двете провеждани в България учения в рамката на учението Defender 23. По време на учението ще бъде развърнат щаб на многонационална бригада и многонационална бойна група.

Най-ново

Единична публикация

Избрани