Информационен център на Министерство на oтбраната

Висши военни от Ирак посетиха Военна академия

Представители от Командния колеж на Ирак посетиха Военна академия „Г. С. Раковски“ по програма DEEP на НАТО. Началникът на академията генерал-майор Тодор Дочев приветства гостите, ръководени от генерал-майор Ал-Джанаби – декан на Командния колеж, и бригаден генерал Ал-Гашийм – командир на Крилото за подготовка и задължения на личния състав. Делегацията беше придружена от господин Томас Рой – координатор на DEEP в Ирак, съобщават от учебното заведение.
На гостите беше представен брифинг за мисията, структурата, задачите и дейността на ВА от полковник проф. д-р Георги Димов – декан на факултет „Национална сигурност и отбрана“ в Академията. Делегацията посети комплекс „Царски зали“ и се запозна с историята и културно-историческите забележителности на армейската ни Алма матер, представени от главен асистент д-р Боян Жеков от научна секция „Военноисторически изследвания“ на Институт „Перспективни изследвания за отбраната“.
Генерал-майор Ал-Джанаби благодари за доброто посрещане и вписа своите впечатления в Почетната книга на Академията. Визити като настоящата са крачка към насърчаване на взаимното разбирателство, сътрудничеството и оперативната съвместимост между държавите, армиите и военнообразователните институции на Република Ирак и Република България.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top