Информационен център на Министерство на oтбраната

Областният управител на Велико Търново бе награден от Съюза на ветераните от войните

Областният управител на Велико Търново бе награден от Съюза на ветераните от войните

Полковник от запаса инж. Георги Гугучков бе отличен с почетен знак „За признателност“, грамота и символното шалче на Съюза.

Областният управител инж. Георги Гугучков бе отличен с почетен знак „За признателност“, символно шалче и грамота от Съюза на ветераните от войните в България. Те му бяха връчени от Атанас Величков, който е председател на организацията във Великотърновска област.

Отличието е присъдено със заповед на председателя на Съюза на ветераните от войните в България доц. д-р Иван Сечанов и с решение на Изпълнителното бюра на организацията. То се връчва на инж. Гугучков за активния му принос, цялостно съдействие към дейността на съюза.

През годините подобно признание от Съюза на ветераните във войните са получавали министърът на младежта и спорта Весела Лечева, началникът на НВУ „В. Левски“ във Велико Търново бригаден генерал Иван Маламов, проф. дхн. Михаил Харалампиев и директорът на Държавния военен архив в старата столица Светлин Радев.

 „Приемам това отличие с удовлетворение от съвместната дейност между Областна администрация Велико Търново и Областната структура на Съюза на ветераните от войните в България. Между нас има добро институционално взаимодействие и още веднъж използвам възможността да засвидетелствам уважението си към членовете на организацията“, коментира областният управител инж. Георги Гугучков.

Полковник от запаса Георги Гугучков е на кадрова военна служба от 1980 г. до 2001 г. във въоръжените сили на Република България, като последната заемана длъжност е командир на бригада. През 1980 г. завършва НВУ „Васил Левски” Велико Търново с квалификация офицер от Инженерни войски, магистър „Пътно строителство“, през 1900 г. – Военна академия „Георги С. Раковски“, а през 1999 г. – стратегически курс на Факултет „Командно-щабен”, Военна академия  „Г. С. Раковски” и придобива квалификация „Специалист по военнополитически и стратегически проблеми на сигурността и отбраната”

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top