Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Висши военни от Ирак посетиха Военна академия

[post-views]
Висши военни от Ирак посетиха Военна академия

Представители от Командния колеж на Ирак посетиха Военна академия „Г. С. Раковски“ по програма DEEP на НАТО. Началникът на академията генерал-майор Тодор Дочев приветства гостите, ръководени от генерал-майор Ал-Джанаби – декан на Командния колеж, и бригаден генерал Ал-Гашийм – командир на Крилото за подготовка и задължения на личния състав. Делегацията беше придружена от господин Томас Рой – координатор на DEEP в Ирак, съобщават от учебното заведение.
На гостите беше представен брифинг за мисията, структурата, задачите и дейността на ВА от полковник проф. д-р Георги Димов – декан на факултет „Национална сигурност и отбрана“ в Академията. Делегацията посети комплекс „Царски зали“ и се запозна с историята и културно-историческите забележителности на армейската ни Алма матер, представени от главен асистент д-р Боян Жеков от научна секция „Военноисторически изследвания“ на Институт „Перспективни изследвания за отбраната“.
Генерал-майор Ал-Джанаби благодари за доброто посрещане и вписа своите впечатления в Почетната книга на Академията. Визити като настоящата са крачка към насърчаване на взаимното разбирателство, сътрудничеството и оперативната съвместимост между държавите, армиите и военнообразователните институции на Република Ирак и Република България.

Най-ново

Единична публикация

Избрани