Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Завърна се наш контингент от мисия на НАТО

[post-views]
Завърна се наш контингент от мисия на НАТО

„Поздравявам ви по случай успешното завръщане на контингента от задгранична мисия и се присъединявам към поздравленията и благодарностите от името на началника на отбраната, на щаба на отбраната за вашата безупречна служба в международна среда.“ Така започна словото си заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков на церемонията в Пловдив при тържеството посрещане на личния състав на контингент от СКСО, завърнал се от участие в мисия на НАТО.

Неслучайно, продължи той, вашият задграничен опит има принос не само към мисията, но и постига много по-високи цели, а именно – благодарността и доверието, което печелите, както сред вашите международни колеги, така и от населението, което е домакин на вашата мисия.

Поздравление към воините от завърналия се контингент произнесе и командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев. Той подчерта, че за пореден път изпълнението на задачи в международна среда с колеги от сродни формирования от други страни е сериозно признание. И напомни, че вече няколко години СКСО участва в мисии като Сили за специални операции.
Прочетена бе заповедта на командира на СКС за награждаване на участници в мисията. Със заповеди на министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на СКСО бяха наградени военнослужещи от СКСО. Със заповеди на министъра на отбраната с предметни награди бяха отличени офицери във връзка с навършените от тях кръгли годишнини.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани