Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Подполковник Ради Радев със „Златно перо“ за принос към културата

[post-views]
Подполковник Ради Радев със „Златно перо“ за принос към културата

Награда „Златно перо“ 2023 за безспорен принос към българската култура и изкуство получи в навечерието на 24 май подполковник Ради Радев, главен диригент на Българската армия и ръководител на Гвардейския представителен духов оркестър.
„Това е една голяма награда за БА, която над 140 години развива своите военни оркестри, които са в основата на създаването на цялата музикална и инструментална култура в България“, каза по време на церемонията подполковник Радев. Той благодари на своите учители и семейство за подкрепата в трудното ежедневие на гвардейския офицер, изпълнено с много отговорности към нашата държава.
Подполковник Ради Радев ръководи Гвардейския представителен духов оркестър повече от 15 години и наред с церемониалните функции към Българската армия оркестърът развива активна концертна дейност като изпълнява произведения от най-различни стилове както в България, така и в чужбина.
Наградените с отличието „Златно перо“ тази година са 24-ма изтъкнати представители на българската литература, театър, музика, изобразително изкуство, кино и журналистика. Всеки от лауреатите получи изящната брошка във формата на писец, изработена от 24-каратово злато.
„Златно перо“ е награда, учредена през 1995 г. И традиционно се връчва в рамките на Европейския музикален фестивал, организиран с подкрепата на Столична община.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Светлозар Стоянов

Най-ново

Единична публикация

Избрани