Информационен център на Министерство на oтбраната

Апелативната прокуратура възобновява делото “Чекмеджегейт”

Прокуратурата иска наказателно производство срещу Б.Б.

Софийската апелативна прокуратура е възобновила т.нар. дело “Чекмеджегейт”. През почивните дни стана ясно, че разследването за снимките от спалнята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, на които се виждат пачки с евро и кюлчета, е било прекратено на 10 май, когато главният прокурор Иван Гешев беше в Съединените щати и беше заместван от Борислав Сарафов.

В коментар за прекратяването Гешев обяви, че има пълно доверие на прокурора, взел това решение, но въпреки това прекратяването ще бъде проверено от по-горната инстанция. Тази вечер от Софийската апелативна прокуратура обявиха, че наказателното производство се възобновява, защото не са били изчерпани всички доказателствени източници и са останали неизяснени въпроси.

“Досъдебното производство е върнато на Софийската градска прокуратура с конкретни указания за попълване на доказателствена съвкупност”, инфомират от там.

Междувременно днес в Софийската градска прокуратурата продължиха разпитите по т.нар. дело “Барселонагейт”. Показания даде бизнесменът Александър Сталийски, който след час в прокуратурата – на въпрос за какво е бил питан – отговори:

“Актуални теми”.

На въпрос дали Бойко Борисов има къща в Барселона, Сталийски отговори, че единственото, което знае, е, че наскоро Барселона е станала шампион на Испания.

Източник: bnr.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top