Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Баскетболистите на ЦСКА спечелиха бронзови медали, а Рилски спортист остана без треньорът си Людмил Хаджисотиров

[post-views]
Баскетболистите на ЦСКА спечелиха бронзови медали, а Рилски спортист остана без треньорът си Людмил Хаджисотиров

ЦСКА спечели бронзовите медали в сезон 2022/2023 на Националната Баскетболна лига. Тимът затвори серията за третото място срещу Рилски спортист с 2-0 победи, след домакински успех с 86-72 и завърши в тройката на мъжкото елитно първенство за първи път от 16 години насам. Рилски спортист пък остана без треньор, след като Людмил Хаджисотиров обяви, че напуска клуба

„Червените“ се наложиха над двукратния вицешампион в последните два сезона с 86:72 т. като домакини в София във втората среща от плейофа за третото място и с 2:0 успеха спечелиха серията. За последно ЦСКА стигна до медалите в мъжкото баскетболно първенство на България през 2007 година, когато спечели сребро, а сега в първия сезон при завръщането си в елита грабна бронза.  За Рилецо, който през миналите два сезона игра финал, това е едва вторият от последните седем сезона, в който не е в челната тройка.

„Червените“ имаха по-добри проценти за стрелба, като хванаха и повече борби, което наклони везните в тяхна полза.

Мартин Сотиров бе най-резултатен за успеха с 25 точки, 4 борби и 2 асистенции. Таменанг Чо допринесе с 24 точки и 9 борби за ЦСКА, а Брандън Йънг се отчете с 18 точки, 3 борби и 5 асистенции.

За Рилски спортист Йордан Минчев завърши с 20 точки, 7 борби и 5 асистенции, Димаджио Уигинс се включи с 16 точки, 9 борби и 3 асистенции, а по 13 точки вкараха Чавдар Костов и Александър Янев.

Людмил Хаджисотиров повече няма да е старши треньор на Рилски спортист – това обяви самият той след загубата. Наставникът сподели, че е уведомил ръководството на клуба за решението си още преди време, като благодари на всички за съвместната работа.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани