Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Евертън оцеля за сметка на Лестър и Лийдс във Висшата лига, Астън Вила ще играе в Европа

[post-views]
Евертън оцеля за сметка на Лестър и Лийдс във Висшата лига, Астън Вила ще играе в Европа

Евертън запази статута си в английската Висша лига, след като в мач от последния 38-ми кръг спечели домакинството си на Борнемут с минималното 1:0. Трите отбора които изпадат от елита са Лестър, Лийдс и Саутхемптън. Те ще бъдат заменени през есента от Бърнли, Шефилд Юнайтед и Лутън

 На „Гудисън Парк“ „карамелите“ стигнаха до безценните три точки с единственото попадение на Абдулай Дукуре в 57-та минута. След нулева първа част в Ливърпул и аванс от 1:0 за Лестър срещу Уест Хем, възпитаниците на Шон Дайш бяха в зоната на изпадащите, но полузащитникът на домакините се погрижи това да се промени с един от най-красивите голове през кампанията. До края не нямаше други попадения и въпреки че Лестър надви Уест Хем с 2:1 у дома след головете на Харви Барнс и Ваут Фас, „лисиците“ ще играят през следващия сезон във второто ниво на английския футбол – Чемпиъншип.

Там те ще бъдат с Лийдс и Саутхемптън „Белите“ загубиха от Тотнъм с 1:4 у дома, докато „светците“ се простиха с елита след зрелищно 4:4 срещу Ливърпул на „Сейнт Мерис“.

Астън Вила си гарантира участие в евротурнирите догодина,  с победа от 2:1 над Брайтън в Бирмингам. Дъглас Луис и Оли Уоткинс бяха точни за тима на Унай Емери, който завърши кампанията на седмата позиция която им отреди място в турнира Лига на конференциите. Бирмингамци завършиха на точка от шестия Брайтъи, с точка пред осмия Тотнъм и с две пред деветия Брентфорд, който сломи шампиона Манчестър Сити с 1:0 у дома. По този начин „пчеличките“ на Томас Франк оформиха дубъл над „гражданите“ след успеха си с 2:1 на „Етихад“ през сезона.

Така отборите на Манчестър Сити, Арсенал, Манчестър Юнайтед и Нюкасъл ще са представителите на Англия в Шампионската лига. Ливърпул и Брайтън ще играя в Лига Европа, а Астън Вила в Лигата на конференциите. От елита изпаднаха Лестър, Лийдс и Саутхемптън. На тяхно място от Чемпиъншип в Елита влизат Бърнли, Шефилд Юнайтед и Лутън.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани