Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Започна участието на българските формирования в учението “Saber Guardian 23” в Румъния

[post-views]
Започна участието на българските формирования в учението “Saber Guardian 23” в Румъния

С церемония по издигане на националните флагове на страните-участници в Бордушани и Слобозия, Румъния, днес, 29 май, официално започна учението “Saber Guardian 23”.

В церемонията, командвана от командирa на 96-ти инженерен батальон от въоръжените сили на Румъния подполковник Дануц Шербан, участваха военнослужещи от България, Гърция, Румъния, Франция, Нидерландия, Португалия и САЩ. След  издигането на националните флагове  на страните-участници в учението, командирът на 10-та инженерна бригада полковник Георге-Сорин Калин произнесе приветствено слово, в което пожела успех на всички нации.

С приключване на тържеството започна и провеждането на командно-щабно учение, в което от българска страна участие взеха заместник-началникът на щаба на 55-ти инженерен полк от Сухопътните войски майор Емил Флорев и началникът на отделение „КИС“ на полка майор Кирил Драганов.

Честта да издигне знамето на Република България беше оказана на старши сержант Галин Такев – командир на подвижен команден пункт.

––

В Слобозия националното знаме на Република България беше издигнато от представители на служба „Военна полиция“, участващи в учението.

Започна участието на българските формирования в учението “Saber Guardian 23” в Румъния

Въоръжените сили  на Република България участват в учението „Saber Guardian 23“ с взвод „Военна полиция“ с командир майор Борис Христов, в състава на 231 батальон „Военна полиция“ от 226 бригада от Националната гвардия на щата Алабама, САЩ.

Източник: jfc.armf.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани