Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Зеленото петно в Канале Гранде не е токсично, няма опасност от замърсяване на водите във Венеция

[post-views]
Зеленото петно в Канале Гранде не е токсично, няма опасност от замърсяване на водите във Венеция

Фосфоресциращата зелена течност, появила се в Канале Гранде във Венеция в неделя, не е токсична, заявиха местните власти. Становището им се основава на първоначалните данни от изследването на водата.

Блестящото вещество, което обагри в зелено водите на Канале Гранде във Венеция, не представлява опасност за хората, заяви в социалните мрежи губернаторът на италианския регион Венето Лука Дзая.

След първоначален анализ на взетите проби, експерти от местната агенция за опазване на околната среда смятат, че става дума за органично вещество за оцветяване, което по принцип се използва за проверка на съдържанието на водата или за пещерни изследвания.

На този етап няма опасност от замърсяване на прочутите венециански канали, но е притеснителна тенденцията градът да се превръща в платно за изява на различни активисти, допълни губернатор Дзая.

Зеленото петно се появи във водите под знаменития мост Риалто в неделя сутринта и според мнозина е свързано с протеста на екоактивисти, които в последно време организират прояви на знакови места в Италия.

Най-ново

Единична публикация

Избрани