Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин подписа закон, разрешаващ изборите в регионите с военно положение

[post-views]
Путин разговаря с Макрон и Шолц за ситуацията в Украйна

Руският президент Владимир Путин подписа закон, който отменя забраната за произвеждане на избори и референдуми регионите с военно положение. То беше въведено през октомври миналата година на анексираните от Русия украински територии.

Решението за произвеждането на избори ще се взема от Централната избирателна комисия по предложение на губернаторите и след консултации с министерството на отбраната и с Федералната служба за сигурност. Въвежда се забрана за предизборна агитация с използването на ресурси, достъпът до които е забранен от медийния регулатор “Роскомнадзор”. Предвижда се също така ограничаване на времето за гласуване и “други особености при подготовката и провеждането на изборите”.

Един от вносителите на законовите поправки, председателят на комитета по държавно строителство в Държавната дума Павел Крашенинников, обясни, че те ще гарантират произвеждането на избори в регионите, в които действа военно положение. Става дума за анексираните от Русия Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област в Украйна.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани