Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Петима палестински бойци загинаха при експлозия на ливанско-сирийската граница; според палестински източник те са премествали мини

[post-views]
Петима палестински бойци загинаха при експлозия на ливанско-сирийската граница; според палестински източник те са премествали мини

Петима бойци на Народния фронт за освобождение на Палестина загинаха при експлозия близо до границата на Ливан със Сирия, предаде Ройтерс, като се позова на източници в областта на сигурността.

Групировката обвини Израел, че е нанесъл в района въздушни удари през нощта.

Междувременно източник в Израел заяви пред Ройтерс, че израелската армия не е замесена в предполагаемата експлозия на сирийско-ливанската граница.

Ливанската армия отказа да направи коментар.

В изявление по-рано днес представител на Народния фронт за освобождение на Палестина заяви, че при израелско въздушно нападение в контролиран от групировката обект в района на източното ливанско селище Кусая, близо до границата със Сирия, са убити петима палестинци, включително палестински бойци, а 10 души са ранени. Според палестинския представител през цялата нощ над позициите на фронта са се чували самолети.

Палестински източник в областта на сигурността обаче заяви пред Ройтерс, че смъртните случаи са в резултат от експлозия на мини, които били премествани от бойци на групировката. Два ливански източника по сигурността казаха, че не могат да потвърдят, че взривът е бил резултат от израелски удар.

От израелската армия заявиха пред Ройтерс, че не коментират съобщения в чуждестранни медии. Кореспондент на израелското военно радио, позовавайки се на представители на властите в Израел, каза, че „не е имало израелско нападение срещу Народния фронт за освобождение на Палестина на ливанско-сирийската граница“.

Съединените щати и Европейският съюз наложиха санкции на групировката, основана през 1968 г. Бойци на Народния фронт за освобождение на Палестина отвлякоха 4 самолета на западни авиокомпании с повече от 500 души на борда през септември 1970 година, припомня Ройтерс.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани