Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Екипажи и апаратни тръгват за учението „Шабла-23“

[post-views]

Екипажи и апаратни тръгват за учението „Шабла-23“
Част от екипажите, които днес с комуникационни апаратни ще извършат марш до полигон „Шабла“ за участие в предстоящото учение
 Фото авторът

В Пловдив вчера тържествено бе чествана 20-годишнината на 2-ра зона на Базата за командване, управление и наблюдение (КУН). В района на формированието гостите разгледаха музейната експозиция „История на свръзките“. Показани бяха подготвените за марш комуникационни апаратни. С тях днес екипажи тръгват за участие в тактическото учение с бойни стрелби „Шабла-23“, където ще осигуряват комуникационната, информационната и навигационната поддръжка. Засадени бяха 20 фиданки.

По-късно във Военния клуб в града командирът на 2-ра зона подполковник Тодор Митров изнесе брифинг, в който се спря на историята на формированието. Със заповеди на командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров, командира на база КУН полковник Юрий Луканов и командира на 2-ра зона бяха наградени военнослужещи, цивилни служители и ветерани. Музикално-артистична програма представиха школи и състави към Военния клуб.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Виж още

Избрани