Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Запасните проведоха годишната си отчетна конференция

[post-views]
Запасните проведоха годишната си отчетна конференция

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Централният съвет на СОСЗР се събра в Националния военен университет „В. Левски“

Сашка АЛЕКСАНДРОВА
О.з. генерал Стойков връчи на зам.-началника на НВУ „Васил Левски“ полк. Георги Крайнов шалче с емблемата на Съюза
Фото авторът

Представители на Централния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) се събраха в Националния военен университет „Васил Левски“ за годишната си отчетна конференция. 33-ма делегати присъстваха на събранието, което започна с изпълнение на химна на България и химна на Българската армия „Велик е нашият войник“, изпълнени от оркестъра на Националния военен университет. След това всички присъстващи сведоха глави за минута мълчание в памет на приятелите и колегите си, които са изгубили през последните месеци.

„Командването на Националния военен университет „Васил Левски“ високо оценява вашата дейност, защото запасното войнство е живата връзка между народа и армията с примера, който давате на вашите последователи, които днес са на ръководни позиции в Министерството на отбраната или служат в редиците на структурите и формирования от Българската армия, както и на обучаемите курсанти и кадети. СОСЗР е най-голямата и успешна военно-патриотична организация в България, призната на национално и международно ниво“, каза заместник-началникът на Военния университет полк. Георги Крайнов, който откри конференцията и приветства участниците в нея.

Сред официалните гости бяха областният управител инж. Георги Гугучков, който също е полковник от резерва, и заместник-кметът на Община Велико Търново Нейко Генчев.

„СОСЗР е непартийна, доброволна, военно-патриотична и военно-родолюбива организация. Ние поддържаме постоянно жива връзката между армията и народа. Грижим се за своите членове, а също така и организираме и провеждаме мероприятия за военно-патриотичното и родолюбивото възпитание на подрастващото поколение“, каза председателят на СОСЗР о.з. генерал Златан Стойков, който допълни и това, че предстои среща с директорите на трите професионални сержантски колежа.

След края на конференцията делегатите поднесоха венец пред Паметника на Васил Левски.

Най-ново

Единична публикация

Избрани