Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

На „Ново село” и „Корен”: Бойна мощ и пълен синхрон

[post-views]

Отлични оценки заслужиха участниците в ученията „Отбранителен щит 23” и „Пирински страж 23”

Брой 22 (2023)
Бойни машини напредват в устремна контраатака на учението „Пирински страж 23”
Фото Николета Райдовск
а

Тътен от интензивна стрелба и грохот на тежка техника разлюляха полигоните „Ново село” и „Корен” през седмицата. Това стана в дните за демонстриране на способности на две големи учения в рамките на поредицата от тренировъчни прояви на НАТО Defender 23.

Бойна мощ и пълен синхрон в действията демонстрираха участниците от армиите на България, САЩ и Италия по време на учението „Отбранителен щит 23” в понеделник. Над 850 военнослужещи изпълниха задачи по отбрана и контраатака под погледите на президента Румен Радев, министъра на отбраната Димитър Стоянов и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, които дадоха отлични оценки на воините.

На полигон „Корен” пък вчера приключи батальонно-тактическото учение „Пирински страж 23” с участието на повече от 400 бойци от армиите на България, Гърция и Италия. Нашите военнослужещи съвместно със съюзниците изпълниха успешно главната задача на учението – участието на механизиран батальон в контраатака за възстановяване на целостта на отбраната на механизираната бригада. Българската армия е на своя пост, личният състав е мотивиран, коментира адмирал Ефтимов, който наблюдава учението.

Най-ново

Избрани