Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Подозират руска поръчка за разстрела на Къро

[post-views]

Докато у нас текат скандалите с отстраняването на главния прокурор Иван Гешев, в Република Южна Африка действат по-радикално. В имението си в Кейптаун бе показно разстрелян заедно със съпругата си един от босовете на организирана престъпност у нас Красимир Каменов – Къро. Неизвестни, облечени с якета на американската Служба за борба с наркотрафика (DEA), първо ударили джипа с охранителя на българина, който малко преди това закарал децата на училище. След това нахлули в двора на имението. Там завързали Къро, съпругата му, прислужницата и бодигарда му. Не е ясно какви разговори са водени, но накрая четиримата са разстреляни от упор в главите.

Името на издирвания с червена бюлетина на Интерпол от българската прокуратура за подбудителство към убийството по повод на разстрела на бившия полицай Любомир Иванов в София, се завъртя отново преди месец. Тогава главният прокурор обяви, че определени лица, основно Красимир Каменов – Къро, готвят преврат у нас, като една от целите им е главният прокурор. Той пусна записи, на които се чуваха конкретни суми – 400 000 долара за отстраняването на Иван Гешев и шефа на отдел „Престъпления против личността“ в Главна дирекция „Национална полиция“ Михаил Наумов.

Според една от най-възможните версии разстрелът на Къро, неговата показност и бруталност насочват следите към руски конкурент в Южна Африка. Разстрелт е свързан с друго убийство на двама българи – Анжело Димов и Незабравка Пеева през 2018 г. Твърди се, че руснаци искали да правят съвместен бизнес с Каменов, като дори дали 8 млн. евро на Димов и Пеева, които те трябвало да предадат на Къро. Той обаче взел парите, убил двамата българи, а след това казал, че сумата не е стигнала до него. Връзката между Димов и Каменов е, че при смъртта на Димов в дома на мъжа е открито копие от личната карта на Къро. Смята се, че Димов е трябвало да регистрира съвместната фирма, а 8-те млн. долара да бъдат първоначалната инвестиция в съвместния нелегален бизнес.

Най-ново

Избрани