Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Премиера на документалния филм „По килватера на времето“

[post-views]

В Младежкия дом – Варна, се състоя премиерата на документалния филм „По килватера на времето“, посветен на 100-годишнината на Военноморския музей във Варна. Продукцията е дело на MU-Vi.tv към Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ и вестник „НахОДКи“ към Общинския детски комплекс (ОДК). Сценарист и режисьор на филма е журналистката Силвия Николова, координатор на продукцията е публицистът Емилиян Николов – син на флотски офицер, а в редакционната колегия ученици – репортери от вестник „НахОДКи“ са: Соня Щерева, Адриана Лашева, Анна Якимова, Добромира Янчева, Виктория Вълчева, Християн Вълканов, Симона Маринова, Карина Обретенова. (Разшифровано: „НахОДКи“ – ОДК – Общински детски комплекс).

Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов поздрави творческия екип с безспорното му постижение и благодари на създателите на филма за техния всеотдаен и безкористен труд. Той заяви, че ще направи възможното този филм да бъде представен и на други аудитории от ученици и военнослужещи. Благодарности към екипа изказа директорът на Военноморския музей д-р Мариана Кръстева, която заяви, че това е първият документален филм, посветен на годишнината.

Екипът на „По килватера на времето“ бе приятно изненадан от организатора на международния младежки медиен фестивал „Арлекин“ д-р Росица Младенова. Тя ги покани за участие във фестивала. Нещо повече – с този филм ще бъде открито 12-то издание на форума.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Атанас Панайотов

Най-ново

Виж още

Избрани