Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Везенков поведе Олимпиакос към титлата след драма в Пирея

[post-views]

Най-добрият баскетболист в Европа за 2023 година Александър Везенков поведе Олимпиакос към титлата на Гърция. Българският национал бе най-резултатен при драматичния успех със 73:70 в първия финал срещу вечния съперник Панатинайкос

Спортист №1 на България Александър Везенков отбеляза 20 точки за успеха на Олимпиакос. “Червено-белите” започнаха защитата на трофея с преднина от 1:0 победи в серията, в която се играе до три успеха от пет мача.

Първата среща от финалния плейоф за титлата в гръцкото баскетболно първенство за мъже се игра в „Двореца на мира и приятелството“ в Пирея, като следващата битка ще бъде на 8 юни с домакин тимът на „детелините“.

Александър Везенков отново бе най-резултатен за своя тим, започна изключително силно и отбеляза 16 от 26-те точки за домакините в първата четвърт. Българският национал завърши с 20 точки, 7 борби и 2 асистенции за 34 минути на терена.

Баскетболистите на Олимпиакос държаха водачеството почти през целия мач и макар гостите да ги затрудниха и да поведоха за кратко в последните минути, домакините не позволиха да се стигне до обрат в края.

От съотборниците на Александър Везенков Томас Уолкъп реализира 13 точки, 4 борби и 7 асистенции за победата.

Мариус Григонис бе най-резултатен за Панатинайкос със 17 точки и 5 борби, докато Парис Лий се включи с 14 точки, 2 борби и 8 асистенции.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Виж още

Избрани