Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Наполи вдигна трофея в Серия “А” след победа в последния си мач

[post-views]

Новият италиански шампион Наполи приключи сезона си по подобаващ начин, след като записа домакински успех с 2:0 над Сампдория в последния им двубой от Серия „А“. След мача играчите на “партенопеите” вдигнаха трофея в италианския елит, който си заслужиха още преди месец

Неапол отпразнува подобаващо първата титла на местния тим от 33 години насам. Феновете изпълниха до краен предел “Диего Армандо Марадона”, а тези, които не успяха да влязат на стадиона, имаха възможност да проследят срещата и празненствата след това на огромни екрани, разположени в различни части на града.

Така Неапол завърши сезона на първо място в класирането с актив от 90 точки, само на една от клубния рекорд от 2017/18 години. От друга страна, Сампдория остана последен с 19 пункта и през следващата кампания ще играе в Серия “Б”.

Освен „партенопеите“ места в Шампионската лига догодина си осигуриха отборите на Лацио, Интер и Милан. „Римските орли“ заеха второто място в класирането, след като надделяха с 2:0 в гостуването си на Емполи. Интер е трети след минимална победа с 1:0 над Торино. Милан също постигна победа с 3:1 и се нареди на четвъртото място в подреждането. Голямата емоция поднесоха сблъсъците на Рома, Аталанта и Ювентус. Футболистите на Джан Пиеро Гасперини надиграха с 5:2 Монца. Тимът на „Старата госпожа“ поведе в средата на втората част и задълго бе в зона Лига Европа, тъй като „римските вълци“ не успяваха да достигнат до положителен резултат, но това в крайна сметка стана в самия край и Рома си подсигури място в турнира за сметка на Ювентус.

Загуби на Специя и Верона оставиха двата тима съответно на 17-о и 18-о място в подреждането, но с равни точки по 31. Това означава, че тези два отбора ще трябва да се изправят в директен плейоф за оставане в Серия „А“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Виж още

Избрани