Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Осасуна ще играе в Лигата на конференциите. Бензема си тръгна от Реал Мадрид с гол

[post-views]
Осасуна ще играе в Лигата на конференциите. Бензема си тръгна от Реал Мадрид с гол

Поредният сезон от Ла Лига вече е в историята, след като се изиграха всичките десет срещи от финалния 38-и кръг. Стана ясен последният участник в евротурнирите и това е отборът на Осасуна, който ще играе през следващия сезон в Лигата на конференциите, след като победи с 2:1 Жирона и остана на седмото място в крайното класиране  

Другата интрига в челото на класирането бе кой от мадридските грандове ще финишира втори. В крайна сметка това е Реал Мадрид, който стигна до равенство 1:1 с Атлетик Билбао на „Сантиаго Бернабеу“, но то беше достатъчно, за да запази кралският клуб преднината си от една точка пред Атлетико Мадрид, който допусна късен изравнителен гол за 2:2 при гостуването си на Виляреал. Това беше последният мач с фланелката на Реал на капитана Карим Бензема, който напуска „Сантяго Бернабеу“ след 14 години и от новия сезон ще играе за Ал-Итифак в Саудитска Арабия.

Това бе последна среща с бялата фланелка и за Марко Асенсио, който получи минути игра, за да се сбогува с публиката на Реал.

Валядолид, се оказа последният изпадащ от Ла Лига. Отборът, чийто собственик е Феномена Роналдо, не успя да победи Хетафе приключвайки при нулево равенство в директна битка и след само една кампания в елита се завръща във втория ешелон. Имената на другите изпадащи отбори са Еспаньол и Елче. В Ла Лига влизат Гранада и Лас Палмас, а плейоф между четири други тима ще определи третия нов участник в елита.

Така равносметката на евроквотите е следната: Барселона, Атлетико Мадрид, Реал Мадрид, Реал Сосиедад и Севиля ще играят в Шампионската лига. Виляреал и Бетис ще бъдат испанските представители в турнира Лига Европа през следващата кампания, а Осасуна ще участва в Лигата на конференциите.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани