Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Волейболистите ни започнаха със загуба в Лигата на нациите

[post-views]

Националният отбор на България за мъже започна участието си във Волейболната лига на нациите с поражение с 2:3 (20:25, 25:21, 21:25, 25:20, 9:15) гейма от Китай.

Двубоят, който се игра в японския град Нагоя, бе повторен дебют начело на националния тим за селекционера Пламен Константинов.

Срещата не стартира особено добре за българския тим, който позволи на Китай да поведе с 4:0 точки в началото на първия гейм. С добра игра на сервис българите изравниха при 9:9 и поведоха за пръв път при 12:11.

При 15:15 обаче китайците направиха нова серия от четири поредни точки, а след това и още една, в която спечелиха пет от шест разигравания, за да стигнат до шест сетбола при 24:18. Българският тим спаси първите два, но при третия Александър Николов изпрати сервис в мрежата, което даде откриващата част на Китай.

Много по-добра игра българският състав демонстрира във втори гейм. В него разпределителят Георги Братоев комбинираше умело с диагонала Димитър Димитров, както и с посрещачите Александър Николов и Мартин Атанасов. Във втората половина от гейма България постоянно държеше разлика от три-четири точки пред противника си и изравни резултата след 25:21.

Волейболистите на Пламен Константинов имаха инициативата и в по-голямата част от третия гейм. С много добри сервиси на Димитър Димитров трикольорите поведоха с 14:12 точки, а след това и с 16:13.

В този момент изглеждаше, че България ще поведе в резултата в геймовете, но в играта на „лъвовете“ настъпи необясним спад. Грешките от сервис зачестиха, атаките в края на мрежата бяха неуспешни, а подаванията на разпределителя Георги Братоев също не бяха от най-прецизните. Това позволи на Китай да осъществи обрат и да измъкне третия сет след 25:21.

Преди началото на четвъртия гейм Пламен Константинов пусна в игра Георги Сеганов на мястото на Георги Братоев, както и Николай Пенчев вместо Мартин Атанасов.

Азиатският представител обаче продължи да играе вдъхновено и бързо поведе с 9:5 точки.

Тук обаче българският тим показа характер и успя да поведе с 21:17 с добра игра на блокада. Това доведе до изравняване на геймовете след 25:20 точки и изпращането на мача в решителен тайбрек.

В него българският тим показа стартире си слабости, допусна много непредизвикани грешки и след 9:15 точки отстъпи на игралия по-смело и по-концентрирано отбор на Китай.

За България с 22 точки завърши Александър Николов. Още 15 прибави Димитър Димитров, а с 13 остана Мартин Атанасов.

Над всички за победителите бе Чжан Цзинин с 29 точки. С 15 завърши Ю Юантай, а Цзиан Чуан остана с 10.

Следващият мач на България е в четвъртък от 6:00 сутринта наше време срещу състава на Словения.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Виж още

Избрани