Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Волейболният ни женски отбор заема 11-а позиция след първата седмица на Лигата на нациите

[post-views]
Волейболистките ни победиха Хърватия на старта на Лигата на нациите

Волейболистките от женския национален отбор на България заемат 11-а позиция след първата седмица в Лигата на нациите. Момичетата на Лоренцо Мичели бяха във втора група в Нагоя, където срещнаха тимовете на Хърватия, Доминиканска Република, домакините Япония и Германия

„Лъвиците“ записаха един успех и три загуби, като имат в актива си 5 точки. Националките ни победиха Хърватия с 3:0 гейма, след което отстъпиха на доминиканките с 2:3 гейма. В следващите две срещи тимът ни загуби от Япония с 0:3 гейма и от Германия с 2:3 гейма. Лидер е отборът на Полша, който спечели и четирите си мача от първата седмица – с 11 точки. Втори е съставът на Китай със същия актив и баланс, но по-лошо точково съотношение. Топ 3 завършват трикратните шампионки от САЩ, които имат 9 точки – от три петгеймови успеха и един с 3:0 гейма. В последния си мач северноамериканките надделяха трудно над Турция, спирайки победната серия на „полумесеците“. Волейболистките от южната ни съседка са четвърти с 10 точки (3 победи, 1 загуба).

Следващата седмица от надпреварата (14-18 юни) България продължава участието си във втория турнир в Хонконг, където ще играе срещу шампиона Италия, Канада, Китай и Нидерландия.

От БФ по волейбол обявиха, че Ивета Станчулова ще замине за Хонконг и ще се присъедини към отбора ни. Треньорът Лоренцо Мичели избра състезателката на ЦСКА да замени капитанката Мирослава Паскова, която получи фрактура на глезена в първата среща на българките. Наставникът иска да организира една или две контроли преди старта на надпреварата в Хонконг.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани