Информационен център на Министерство на oтбраната

Достойно представяне на българските военнослужещи в учението „SCORPIONS LEGASY 23“

Достойно представяне на българските военнослужещи в учението „SCORPIONS LEGASY 23“

  На 06.06.2023г., в Деня за високопоставени гости на многонационалното учение „SCORPIONS LEGASY 23“, на учебен полигон „Бордушани“, българските военнослужещи съвместно с военнослужещи от Нидерландия, Румъния и САЩ форсираха река Дунав.

В настъпателната операция с форсиране на водна преграда, механизираните формирования от състава на Многонационалната Бригада Югоизток форсираха реката с помощта на инженерни формирования от България, Нидерландия, Румъния и САЩ.

 Българският механизиран взвод на 38 механизиран батальон от състава на 2 Тунджанска механизирана бригада с командир капитан Николай Гарев, беше превозен с понтон от военнослужещи от понтонно-мостовата рота от състава на 55 инженерен полк – Белене.

  Пред погледите на високопоставните гости, сред които Негово превъзходителство г-н Радко Влайков – извънреден и пълномощен посланник на Република България в Румъния, бригаден генерал Христо Ганецовски – заместник-командир на Съвместното командване на силите, бригаден генерал Станимир Христов – командир на 2 Тунджанска механизирана бригада и аташето по отбраната на  Република България в Румъния полковник Любомир Родопски, българските военнослужещи демонстрираха своята добра подготовка и високо ниво но оперативна съвместимост с коалиционните партньори.

 Утре, 08.06.2023г., на учебен полигон „Смардан“ продължава изпълнението на задачите от българските военнослужещи, които ще участват в тактическо учение с бойна стрелба съвместно с военнослежещите от Румъния, САЩ, Португалия, Белгия, Италия, Северна Македония и Полша.

Източник: 2-ра Тунджанска Механизирана Бригада

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top